Rejseartikler om lande, byer og seværdigheder
Modtag nyhedsmails om nye artikler og gode rejsetilbud fra rejsebureauerne.
Skriv mailadresse i boksen under menuenmenubar.jpg

Hovedmenu

Nyhedsbrev
Tilmeld gerne nyhedsmail
 


 


Bahrain
Østat i Den Persiske Golf

Rejser, ferie og krydstogt i Manama og Bahrain
Østaten Bahrain ligger i den persiske havbugt nord for Qatar. Bahrains areal er 712 kvadratkilometer, dvs. den er lidt større end Bornholm.
Bahrain er vigtig i kulturhistorien, da østaten rummer vigtige fund fra oldtiden. Bahrain får sine indtægter primært fra olien, som sælges på verdensmarkedet.
Krydstogskibe på vej rundt i Den Persiske Havbugt lægger dagligt til i hovedstaden Manama, hvor passagererne får en rundtur med bus. Undervejs besøges Bahrains Nationalmuseum, et center for kamelvæddeløb og broanlæg til Saudi Arabien.

Krydstogtskibet Costa Classica lægger til i hovedstaden Manama, som ligger i den nordlige del af Bahrain. Der er landgang kl. 9.00 og på kajen venter 30 busser på skibets passagerer. Chauffører og lokalguider er klar til vise Manama frem for os nysgerrige turister.
Læs rejseartikel om krydstogt i Den Persiske Golf

Bahrain er en oliestat bestående af 30 øer, som ligger i Den Persiske Bugt. Olien findes kun i begrænsede mængder, derfor er Bahrain ved at opbygge andre indkomster, så landet kan ”overleve i fremtiden". Det er turisme, Formel 1 løb og hovedkvarter for finans og forsikring internationale koncerner.
Det meste af Bahrain er ørken og Manama er derfor bygget midt i ørkenen.


World Trade Center
Busserne stopper ved 2 skyskrabere som udgør "Manama's downtown". Der er sandstorm denne dag, så luften er lidt grumset af fint støv og derfor svært at få klare billeder.
World Trade Center (i Manama) er tegnet af den berømte arkitektfirma
Atkinsdesign.com, som også er arkitekt for det berømte Burj Al Arab i Dybai.
World Trade Center består af 2 tårne, der hver er 240 meter høje og med 50 etager. Der er de første skyskrabere i verden, som har integreret vindturbiner. Mellem bygningerne er monteret 3 vindmøller, som kan klare 15% af energiforbruget.
Byggeprojektet har naturligvis allerede vundet internationale arkitektpriser.

Bro til Saudi Arabien
Et bro- og dæmningsanlæg fører fra Bahrain mod vest til Saudi Arabien. Byggeriet blev påbegyndt i 1982 og er betalt af Saudi Arabien. Hele byggeriet benævnes derfor for "King Fahd Causeway" - King Fahd var Saudi Arabiens konge 1982-2005. Det store broprojektet ligner meget Storebæltsanlægget.
Projektet er udført af det hollandske selskab Ballast Nedam Group og består 28 km. bro og dæmning med 4 vejbaner. Broprojektet åbnede i slutningen af 1986 og kostede 10 milliader danske kroner. Broanlægget passeres af 3. mio. biler om året.
Til sammenligning er Storebæltsanlægget 18 km. og kostede næsten 22 mia. kr. at bygge.
Turistbusserne kører over dæmningen til en kunstig ø, hvor der er pas og toldkontrol til Saudi Arabien. Alle deltagerne skal op i højt et højt tårn med udsigt over broanlægget.

Billeder fra Bahrain

Broanlægget på en klar dag


Broanlægget en dag med ørkenstorm


Opdræt af væddeløbskameler på Bahrain,
det er unge slanke dyr


Kamelens hoved er perfekt til ophold i ørkenen. Små ører som kan lukkes ved sandstorm 2 sæt øjenvipper - det ene bruges ved sanstorm

Kamelvæddeløb er den mest populære sportsgren i arabiske lande omkring Golfen. De næstvigtigste sportsgrene er hestevæddeløb, falke og fodbold - i nævnte rækkefølge.
Næste stop på rundturen er en farm med opdræt af væddeløbskameler, som sælges til rige sheiker. De flotte og slanke dyr står meget majestætisk lænket til deres plads, når de ikke trænes til væddeløb.
Lokalt kaldes de for kameler, men er faktisk dromedarer da de kun har 1 pukkel. Rigtige kameler med 2 pukler findes primært i Nordafrika og Indien.
Væddeløbskamelerne og stalde med de unge kamaler tiltrækker ivrige fotografer. Kamelvæddeløb er en rå sportsgren, som giver diskussion i mange medier.
Artikel i Information: Børn solgt til kamelvæddeløb
Artiklel i Rejseliv: Mellem kameler og skyskrabere

Bahrains Nationalmuseum giver indblik i regionens historie, kultur og dagligliv. Nationalmuseet er verdenskendt da den danske arkæolog professor P.V. Glob ledede udgravningerne i 1950'erne i Bahrain, hvor hvor 110 danske arkæologer deltog. 
Forfatterene Peter Seeberg og Thorkild Hansen besøgte udgravningerne og det førte til Thorkild Hansen's bog "Det lykkelige Arabien2 om Carsten Niebuhr's ekspedition.
Bahrain's nationalmuseum blev i 1980'erne tegnet af arkitektfirmaet Krohn & Hartvig Rasmussen. 
Ib Larsen fra De Berejste har besøgt Bahrain

Billeder fra Bahrain


Hovedgaden i Manama
Der er meget støvet, da Manama er bygget oven på ørkenen


Alle træer, buske og blade er dækket af fint ørkenstøv.
Det regner sjældent i Bahrain


Vandpiber kan købes
i rigelige mængder i Bahrain Souk


Bahrains flag

Artikler
De Forenede Emirater - rejseguide
Dubai - rejseguide
Abu Dhabi - rejseguide
Oman - rejseguide
Saudi Arabien - rejseguide
Emirates Palace Hotel - i Abu Dhabi
Zayed bin Sultan Grand Mosque - i Abu Dhabi
Krydstogt i Den Persiske Golf

Links
Visit Bahrain - den officielle rejseguide
Bahrain.com - om seværdigheder i Bahrain

  Foto: Rejseannoncer.dk og Bahrain Tourism - copyright